fbpx
Home Life Ανέβασε την αυτοπεποίθηση σου κάνοντας τα πιο κάτω απλά κόλπα

Ανέβασε την αυτοπεποίθηση σου κάνοντας τα πιο κάτω απλά κόλπα

Η αυτοπεποίθηση είναι από τις πιο σημαντικές και κύριες αρχές που έχει οποιοσδήποτε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας είναι η δύναμη που μας κάνει να πατούμε γερά στα πόδια μας με το κεφάλι πάντα ψηλά.

Και επειδή κανείς δεν γεννιέται με αυτοπεποίθηση αφού η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας κατακτιέται με σταθερά βήματα, υπάρχουν κάποια κόλπα τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε για να το καταφέρετε.

Να κοιτάς τον άλλον στα μάτια:

Η διατήρηση της οπτικής επαφής με τον άλλον είναι μια τρανή απόδειξη θάρρους. Ένα «τρικ» για να το επιτύχετε είναι το εξής: κοιτάξτε τον άλλον στα μάτια για 2 δευτερόλεπτα, έπειτα κοιτάξτε τον στη μύτη για 2 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια στο στόμα, και έπειτα σε όλο το πρόσωπο. Επαναλάβετε.

Περιόρισε και αν μπορείς κόψε τους ήχους που υποδηλώνουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια, όταν μιλάς:

Με άλλα λόγια , όλα τα μακρόσυρτα «ε», και «α» που δείχνουν ότι δεν είστε σίγουροι για την άποψή σας. Μιλήστε αργά, δυνατά και καθαρά.

Να δείχνεις σίγουρος για εσένα:

Στη συναναστροφή μας με τους άλλους, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πώς δείχνουμε και τι θα σκεφτεί ο άλλος γι’ αυτό που λέμε. Σε μια συζήτηση ή συνάντηση, πρέπει να δείχνουμε προσηλωμένοι στην παρουσία του άλλου εκφράζοντας το με έντονη οπτική επαφή, ερωτήσεις πάνω σε αυτά που λέει, ηρεμία. Έτσι, την ίδια στιγμή, καταφέρνουμε να δείξουμε ότι είμαστε σίγουροι για μας και δεν μας ενδιαφέρει το πώς φαινόμαστε εκείνη την στιγμή. Η στάση του σώματος δείχνει την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου:

Σωστή στάση του σώματος:

Κεφάλι ψηλά. Ίσια η πλάτη. Μην καμπουριάζετε (τα άτομα που καμπουριάζουν εκπέμπουν ανασφάλεια).

Τα ρούχα που φοράς έχουν ξεχωριστή σημασία:

Ψυχολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που φορούν ρούχα που τους κάνουν να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους, συμπεριφέρονται με δυναμισμό. Εκπέμπουν αυτοπεποίθηση. Ε-πεν-δύ-στε στην εμφάνισή σας.

Διατήρησε την ηρεμία και ψυχραιμία σου:

Να διατηρείτε την ηρεμία σας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αν νιώθετε διαρκώς άγχος, αυτό φαίνεται. Στην ομιλία, στις κινήσεις σας, στο βλέμμα σας. Αν θέλετε να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση, προσπαθήστε να διαχειριστείτε την νευρικότητα και το άγχος σας.

Stelios Evangelou
Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι από τις πιο σημαντικές αξίες. Από μικρό παιδί με θυμάμαι να ρωτάω, να ψάχνω και να ενημερώνομαι για να μαθαίνω νέα πράγματα. Με βάση αυτά που προ ανάφερα επέλεξα να σπουδάσω Επικοινωνία Μέσων και Πολιτισμού με στόχο να καταφέρω να εξελίξω όσο πιο πολύ γίνεται αυτή την αξία. Μπορώ να με χαρακτηρίσω ως τρομερά εξωστρεφή με φοβερή αγάπη για την ζωή. Κάθε μέρα ανυπομονώ για την στιγμή που θα αράξω με τους φίλους και την οικογένεια μου για καφέ, φαγητό και ποτό κάνοντας όμορφες συζητήσεις. Μου αρέσουν τα ταξίδια, η μουσική και η μυθοπλασία. Μότο της ζωής μου είναι ότι δεν υπάρχουν άσχημες στιγμές παρά μόνο ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

LATEST

Ποιά είναι η σωστή χρήση του αντηλιακού; Ποια σημεία ξεχνάμε!

Το Βρετανικό Ίδρυμα Δέρματος (BSF) δημοσίευσε έναν μίνι-κατάλογο με τα πιο παραμελημένα σημεία του σώματος. Να ποια είναι: Τα...

Η Ελλάδα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς τελευταίας στιγμής

Πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία οι καλοκαιρινές κρατήσεις τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του TDA. Ο Ιούνιος...

Netflix: «The Sandman» κάνει πρεμιέρα στην οθόνη

Η εμβληματική σειρά κόμικ «The Sandman» κάνει το ντεμπούτο της στην οθόνη μετά από πολλές ακυρώσεις, προβλήματα μεταφοράς, αναβολές.

THEAMA VENUE

Τα Σάββατα μας πλέων έχουν μια κατεύθυνση και αυτή δεν είναι άλλη από το Theama Venue στην Λεμεσό, το οποίο αποτελεί έναν εξαιρετικά σίγουρο...