fbpx
Home Life 5 Μυστικά για να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος

5 Μυστικά για να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος

Ένα από τα κακά αποτελέσματα που έχει επιφέρει όλη αυτή η κατάσταση της πανδημίας στην ανθρωπότητα, είναι η πεσμένη ψυχολογία στον κόσμο. Υπάρχουν όμως πάρα πολλές συμβουλές και ψυχολογικές τεχνικές που θα μας βοηθήσουν όλους να αισθανθούμε χαρούμενοι και αισιοδοξία.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε κάποια ευρήματα από νευροεπιστήμονες, οι οποίοι είναι οι ειδικοί επί του θέματος και γνωρίζουν το πότε, αλλά και το γιατί ο εγκέφαλος σας μπορεί να σας δώσει την αίσθηση της απόλυτης ικανοποίησης.

Χρησιμοποιήστε πιο συχνά την λέξη ευχαριστώ:

Οι ευχάριστες αναμνήσεις ενεργοποιούν την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Λύστε ένα πρόβλημα τη φορά:

Για κάθε επιτυχημένη απόφαση, ο εγκέφαλος επιβραβεύεται με μια δόση νευροδιαβιβαστών που τον ηρεμεί και σας βοηθάει να δείτε ξανά τον κόσμο με μια αισιόδοξη ματιά. Ως εκ τούτου, είναι πραγματικά χρήσιμο να προσπαθείτε να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα κάθε φορά.

Μην κλείνεστε στον εαυτό σας:

Τα αρνητικά συναισθήματα σας επηρεάζουν λιγότερο, επομένως είναι καλύτερο το να ανοίγεστε σχετικά με τα προβλήματα σας, αφού κάθε φορά που μιλάτε για αυτά, ο εγκέφαλος σας ενεργοποιεί την παραγωγή σεροτονίνης και καταφέρνει να βρει τη θετική οπτική των πραγμάτων σε τέτοιες καταστάσεις.

Μη σταματάτε να μαθαίνετε:

Για τον εγκέφαλο, η απόκτηση νέων γνώσεων σημαίνει μόνιμη προσαρμογή σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Μέσω αυτής της διαδικασίας αναπτύσσεται και επιβραβεύει τις προσπάθειές του να απορροφά και να επεξεργάζεται νέες πληροφορίες με την έκκριση ντοπαμίνης, που είναι η ορμόνη της χαράς. Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, να αλλάξετε το περιβάλλον σας, να μάθετε νέα πράγματα.

Ασκηθείτε:

Η άσκηση πιέζει το σώμα και μόλις τελειώσει, εκείνο παίρνει μια σπουδαία ανταμοιβή: μία δόση ενδορφινών, που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο.

Δεν χρειάζεται να τρέχετε μαραθώνιους για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα – ακόμη και ένας συνηθισμένος περίπατος μπορεί να κάνει θαύματα.

Stelios Evangelou
Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι από τις πιο σημαντικές αξίες. Από μικρό παιδί με θυμάμαι να ρωτάω, να ψάχνω και να ενημερώνομαι για να μαθαίνω νέα πράγματα. Με βάση αυτά που προ ανάφερα επέλεξα να σπουδάσω Επικοινωνία Μέσων και Πολιτισμού με στόχο να καταφέρω να εξελίξω όσο πιο πολύ γίνεται αυτή την αξία. Μπορώ να με χαρακτηρίσω ως τρομερά εξωστρεφή με φοβερή αγάπη για την ζωή. Κάθε μέρα ανυπομονώ για την στιγμή που θα αράξω με τους φίλους και την οικογένεια μου για καφέ, φαγητό και ποτό κάνοντας όμορφες συζητήσεις. Μου αρέσουν τα ταξίδια, η μουσική και η μυθοπλασία. Μότο της ζωής μου είναι ότι δεν υπάρχουν άσχημες στιγμές παρά μόνο ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

LATEST

Νίκος Κόσιης |Το ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο πρώην υπουργός και ξεσήκωσε του θαμώνες σε γνωστή ταβέρνα στην Λεμεσό

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Κόσιης, βρέθηκε στην γνωστή ταβέρνα στην Λεμεσό, Άγιος Επίκτητος. Ο Νίκος Κόσιης κατάφερε να ξεσηκώσει...

Δύο παραδοσιακές ταβέρνες, έξω από τη Λεμεσό, όπου η σούβλα έχει την τιμητική της!

Είσαι και εσύ λοιπόν ένας από αυτούς που θεωρείς τη μυρωδιά της σούβλας μεθυστική και ψάχνεις το κατάλληλο μέρος για να φας...

Το πρώτο Set Off Street Festival στη Λεμεσό είναι γεγονός! 

Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, από τις 16:00 –  21:00, θα στηθεί ένα αλλιώτικό Festival στην καρδιά της Λεμεσού για καλό σκοπό. Μια νέα πρωτοβουλία από το Offset Hair Industry στη...

Ποιά είναι η σωστή χρήση του αντηλιακού; Ποια σημεία ξεχνάμε!

Το Βρετανικό Ίδρυμα Δέρματος (BSF) δημοσίευσε έναν μίνι-κατάλογο με τα πιο παραμελημένα σημεία του σώματος. Να ποια είναι: Τα...

Η Ελλάδα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς τελευταίας στιγμής

Πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία οι καλοκαιρινές κρατήσεις τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του TDA. Ο Ιούνιος...