fbpx
Home Fitness Αυτά είναι τα οφέλη της γυμναστικής μέσα στο νερό

Αυτά είναι τα οφέλη της γυμναστικής μέσα στο νερό

Η γυμναστική το καλοκαίρι για μερικούς θεωρείτε πολύ βαρετή λόγω της ζέστης. Σίγουρα προτιμούμε να χαλαρώσουμε στις παραλίες παρά να βρισκόμαστε μέσα σε ένα γυμναστήριο για προπόνηση. Μπορούμε όμως να συνδυάσουμε άνετα την παραλία με την γυμναστική αφού το νερό γενικά αποτελεί ένα ασυνήθιστο και εξαιρετικά προκλητικό πεδίο προπόνησης.

Αρχικά μέσα στο νερό θα έχεις διαφορετικούς τύπους δυνάμεων αντίστασης, ανάλογα με το βάθος του νερού που βρίσκεται το σώμα σου. Ακόμη δεν κινδυνεύεις να τραυματίσεις κανένα μυ και λαδώνεις τις αρθρώσεις σου αποτελεσματικά αλλά ταυτόχρονα τονώνεις την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα. Με αυτό τον τρόπο καις θερμίδες χωρίς να καταλάβεις τίποτα και επιταχύνεις το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας.

Μια άσκηση που θα σε βοηθήσει είναι να κάνεις τρέξιμο με τα πόδια μέσα στο νερό μέχρι τα γόνατα. Προσπάθησε να τρέξεις με μεγάλη ταχύτητα μια απόσταση 100 μέτρων και θα δυναμώσεις τους πνεύμονες σαν να τρέχεις κανονικά σε ένα διάδρομο στο γυμναστήριο αλλά και θα γυμνάσεις τα πόδια σου όπως μια σειρά από σετ ημικαθισμάτων. Ακόμη μπορείς να κάνεις μια άσκηση που θα τρέχεις αρχικά μέχρι το 80% της μέγιστης ταχύτητας σου για 10 μέτρα, μετά άλλα 10 μέτρα στο 50% της ταχύτητας σου και συνέχισε μέχρι τα 100.

Τέλος, μια άλλη πολύ καλή άσκηση είναι το κολύμπι με τα χέρια γροθιά, δηλαδή να κολυμπήσεις με ελεύθερο στυλ αλλά με τις παλάμες κλειστές μια απόσταση 100 μέτρων. Αυτή η άσκηση θα πετύχει κάνοντας τα 10 πρώτα μέτρα στο 80% της μέγιστης ταχύτητας σου, τα επόμενα 10 μέτρα στο 50% και συνεχίζει μέχρι τα 100.

Stelios Evangelou
Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι από τις πιο σημαντικές αξίες. Από μικρό παιδί με θυμάμαι να ρωτάω, να ψάχνω και να ενημερώνομαι για να μαθαίνω νέα πράγματα. Με βάση αυτά που προ ανάφερα επέλεξα να σπουδάσω Επικοινωνία Μέσων και Πολιτισμού με στόχο να καταφέρω να εξελίξω όσο πιο πολύ γίνεται αυτή την αξία. Μπορώ να με χαρακτηρίσω ως τρομερά εξωστρεφή με φοβερή αγάπη για την ζωή. Κάθε μέρα ανυπομονώ για την στιγμή που θα αράξω με τους φίλους και την οικογένεια μου για καφέ, φαγητό και ποτό κάνοντας όμορφες συζητήσεις. Μου αρέσουν τα ταξίδια, η μουσική και η μυθοπλασία. Μότο της ζωής μου είναι ότι δεν υπάρχουν άσχημες στιγμές παρά μόνο ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

LATEST

Το πρώτο Set Off Street Festival στη Λεμεσό είναι γεγονός! 

Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, από τις 16:00 –  21:00, θα στηθεί ένα αλλιώτικό Festival στην καρδιά της Λεμεσού για καλό σκοπό. Μια νέα πρωτοβουλία από το Offset Hair Industry στη...

Ποιά είναι η σωστή χρήση του αντηλιακού; Ποια σημεία ξεχνάμε!

Το Βρετανικό Ίδρυμα Δέρματος (BSF) δημοσίευσε έναν μίνι-κατάλογο με τα πιο παραμελημένα σημεία του σώματος. Να ποια είναι: Τα...

Η Ελλάδα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς τελευταίας στιγμής

Πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία οι καλοκαιρινές κρατήσεις τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του TDA. Ο Ιούνιος...

Netflix: «The Sandman» κάνει πρεμιέρα στην οθόνη

Η εμβληματική σειρά κόμικ «The Sandman» κάνει το ντεμπούτο της στην οθόνη μετά από πολλές ακυρώσεις, προβλήματα μεταφοράς, αναβολές.